Les Memòries del notari Espriu

La Sala d'actes de la Biblioteca d'Arenys, plena de gom a gom, va acollir  la presentació de 'Les memòries del notari Espriu. Vida i records de Francesc Espriu i Torres', a cura d'Agustí Espriu i Malagelada darrera producció de Crea't Edicions,

Francesc Espriu i Torres (Arenys de Mar, 1875 - Barcelona, 1940), pare de l'escriptor Salvador Espriu i notari de professió, va deixar unes memòries escrites abans de la seva mort que ara arriben al públic en general en forma del llibre  La seva presentació, el divendres 30 de novembre, a la Biblioteca P. Fidel Fita va fer-la el periodista i escriptor Agustí Pons i Mir i va comptar amb la participació d'Isabel Bonet i Espriu, neta del notari, Agustí Espriu Malagelada i Oriol Ferran, en representació de Crea't . També van assistir-hi l'alcaldessa Annabel Moreno, la regidora de Cultura, Isabel Roig, i la directora del Centre Espriu, Montse Caba.

El llibre fa una exhaustiva relació de fets històrics i persones de la segona meitat del segle XIX i inicis del segle XX a Arenys de Mar i Barcelona. Personatges de tota mena i condició: polítics, eclesiàstics, banquers, fabricants i membres de l'alta burgesia i de l'aristocràcia, fins a comerciants i botiguers d'anomenada, passant per actors de teatre, cantants d'òpera i sarsuela, escriptors, artistes i arquitectes, toreros i jugadors de pilota basca. Així com també edificis notables i els incidents polítics i militars més importants del moment.

Documentació inedita

L'edició s'acompanya de fotografies de gran qüalitat i un recull d'imatges familiars que són dipositades al Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu de l'Ajuntament d'Arenys de Mar que ha supervisat i fet posible la producció de l'edició. També s'ha afegit a l'edició la transcripció de l'escrit 'Verdun', redactat per Francesc Espriu arran dels viatges que va fer el 1920 i el 1922 en companyia d'altres amics, per conèixer els escenaris més destacats de la Primera Guerra Mundial. Un testimoni que pren una força molt especial al celebrar-se, enguany, el centenari de l'Armistici i la fi de la Gran Guerra. El document forma part del Fons Ferran de Pol dipositat a la Biblioteca Fidel Fita d'Arenys de Mar.