LAIA de Lluís Danés

Des de CREA'T amb Classicmar i amb la col·laboració del Moll i A tot Drap hem sonat el suport tècnic per les escenes nàutiques i recreacions marineres que s'han fet a la pel·lícula Laia de Lluís Danés, adaptació per televisió de la novel·la de Salvador Espriu. CREA'T a recolzat a l'equip de producció en la cerca d'espais i materials pels rodatges fets a la platja i a mar. Darrere el projecte hi ha la productora Brutal Media, Televisió de Catalunya, l'I'Institut Català de les Empreses Culturals(ICEC) i el mateix Ajuntament d'Arenys de Mar. El rodatge s'ha fet aquesta primera quinzena de novembre i es preveu estrenar aquest 2016. 

Laia, publicada el 1932, ja s’havia adaptat l’any 1972 al cinema amb Núria Espert i Paco Rabal com a protagonistes. En aquesta versió per televisió, dirigida pe Lluís Danés, Miranda Gas és Laia i Ivan Benet és en Quelot. El trio el complementa Roger Casamajor que interpreta l'Esteve. També hi intervenen Joan Crosas, Montserrat Carulla, Miquel Fernández, Clàudia Benito i Anna Casas, a més d’un centenar llarg de figurants arenyencs.

Laia és una de les obres primerenques de Salvador Espriu. Escrita el 1932, quan només tenia 18 anys, explica la història d'una dona al llarg de les etapes de la seva vida i a través dels fets que la marcaran, com la mort del seu fill. La trajectòria del personatge central, amb una vida farcida de misèries, també servirà per descabdellar la resta de figures que l'envolten.

Els mitjans s'han fet ressò del rodatge amb articles molt complets:

I un bon reportatge del Diari Ara del rodatge de "Laia", amb detalls del guió i opinions dels actors sobre els seus personatges. Els actors també han hagut d'aprofundir en coneixements mariners per recrear les escenes nàutiques i de pesca.

Notícia al TN del rodatge de "Laia" i l'escena de la varada de l'Amparo -sota l'atenta mirada d'A Tot Drap i Classicmar Arenys - protagonistes de la informació.

Arenys fa el seu paper i fa seva Sinera diu EL PUNT AVUI on es fa ressò, amb un extens article, que els veïns s'aboquen a participar en el rodatge de la pel·lícula ‘Laia'.