Contes, cançonetes i EspaiBressola

Amb els Amics de la Bressola hem encarat el projecte "Contes per la Bressola" que ens ha permès col·laborar amb l'escriptor Enric Larreula. L'edició dels contes ha anat acompanyada de la creació de l'EspaiBressola.

L'Associació d'Amics de la Bressola, que s'encarrega del suport a l'ensenyament en català a Catalunya del Nord, ha impulsat l'edició del llibre 'Contes de la Bressola', una col·lecció de sis contes moderns escrits per Enric Larreula i basats en les tornades de cançons populars que l'associació va publicar l'any 2008 amb el títol 'Musiquetes per la Bressola'. Una de les principals finalitats d'aquesta publicació és de subvenir a les escoles nord-catalanes.

El llibre inclou un disc amb els contes llegits per la cantant Núria Feliu, l'actriu Mercè Pons, el periodista Vicent Partal, l'actriu Gemma Sangerman, l'actor Miquel Gelabert i un dels directors de la Bressola, Joel Manzanares. Núria Felu i Miquel Gelabert van participar a la presentació on també hi va intervenir l'escriptor Enric Larreula.

Per exemple, a partir de la tornada de la cançó mallorquina 'Jo som feliç!' ('Jo som feliç / sense fer feina / sóc un gandul / sa vagaria em menja') que al disc 'Músiquetes per la Bressola' canta Feliu Ventura, Enric Larreula escriu el conte d'un home que passa el dia dormint, però que necessita feina per si ve un temps de crisi. El llegeix i l'interpreta l'actor Miquel Gelabert

Arran de la presentació del llibre s'ha creat el nou web EspaiBressola.cat que on compten consignar totes les iniciatives culturals de l'associació.

Al nou web s'hi han migrat tots els continguts de l'antic web musiquetes.cat i totes les aportacions que es van fer a aquell primer projecte musicals. El nou web incorpora nous espais de participació i també els continguts del CD "Cançonetes per la Bressola" i els contes i lesctures dels "Contes per la Bressola".

CREA'T ha participat en diferents tasques de producció d'aquests projectes i el desenvolupament dels espais webs. El nou repte es seguir impulsant l'EspaiBressola per aconseguir una comunitat digital activa i creativa en el seu entorn.