#40anysBressola

Els Amics de la Bressola ha endegat la celebració 40 anys de les escoles de La Bressola amb un concert en el marc del Tradicionàrius 2016. La sala del CAT va omplir-se de gom a gom -divendres, 15- per escoltar en un nou format les "musiquetes per la Bressola" que sonen des de 2007 i que CREA'T ha participat, des d'aleshores en la seva producció en totes les variants que han anat adoptant. El divendres passat, a Gràcia, en Marc Serrats “Xerramequ” va tornar-nos a sorprendre en companyia de Carles Belda i el DJ rosellonés Raph Dumas i acompanyats a l’escenari per Feliu Ventura, Xavier Sarrià, Orilol Serna, Titot i Anna Roig.

La música té un paper destacat a les escoles de La Bressola i l'associació Amics de la Bressola, que els hi dona suport, ha impulsat els darrers anys diversos projectes musicals que han versionat i recuperat més d'una cinquantena de temes populars i tradicionals. Més de cinquanta músics i cantants també han participat en aquests projectes cantant les "musiquetes" de la Bressola. L'èxit assolit amb el primer projecte musical “Musiquetes per la Bressola” (2007) ha anat seguit de dos projectes posteriors “+Cançonetes per la Bressola” (2010) i “1,2,3... PICA BRESSOLA!” (2012). Els tres projectes s'han complementat amb concerts i diverses propostes audiovisuals que han amplificat la seva difusió, aconseguit aportar a la societat catalana un producte pedagògic i cultural de gran qualitat i donar a conèixer i popularitzar La Bressola.

Concerts pels 40 anys de La Bressola

Les escoles de La Bressola celebren enguany els quaranta anys d'activitat continuada a la Catalunya del Nord. Un projecte que ha fet realitat un somni. Una tasca continuada que ha estat possible pel treball continuat i la suma de complicitats de persones, entitats i col·lectius d'arreu dels Països Catalans. El divendres, 22 de gener, al Teatre Municipal de Girona es farà l'Acte institucional dels 40 anys de la Bressola i un altre concert que els protagonistes seran els nins i nines de la Bressola, acompanyats per Marc Serrats “Xerramequ” (producció musical i guitarra), Albert Vila (baix), Xarli Oliver (bateria) i

Girona té un especial significat per La Bressola pel suport que sempre han donat les institucions i personalitats de la ciutat, en especial, Francesc Ferrer i Gironès, impulsor de la creació dels Amics de la Bressola i primer president de l'associació.

Amics de la Bressola

L'Associació d'Amics de la Bressola és una entitat amb més de 500 socis sensibles a la tasca que desenvolupa La Bressola -la xarxa d’escoles catalanes de la Catalunya Nord que neix l’any 1976 i que aquest curs compta amb més de 1000 alumnes. Amics de la Bressola treballa per divulgar l'activitat de les escoles i obtenir suports morals, materials i econòmics per a dotar-les de mitjans. Tots els recursos que aconsegueix l'Associació es destinen íntegrament a la Bressola.

Aquesta voluntat de crear continguts culturals i educatius fets des del Nord però amb la voluntat que fossin d'interès per tots els territoris de parla catalana també s'ha concretat en altres formats. Dos contes publicats: Contes de la Bressola i La Carta, de la col·lecció d’en Fermí i la Valentina. I en aquesta mateix línia des de 2014 els Amics també han creat un Club de lectura per tal de donar a conèixer autors de Catalunya Nord i que enguany segueix a Llibreria Documenta de Barcelona que cull, durant aquest curs, una trobada mensual amb persones vinculades a La Bressola.

Crea'tha participat en la producció i suport a tots aquests projectes i també en la gestió d'accions de cerca de recursos i finançament, en els cas de les accions de micromecenatge (via Verkami) que s'han impulsat per poder realitzar alguns dels projectes.