100 Retrats Viscuts. Un agraïment fotogràfic a la gent d’Arenys de Mar

Un nou títol s'afegeix a la col·leció *memòria que impulsa CREA'T edicions en aquesta ocasió amb la coedició de l'Associació Fotogràfica d'Arenys (AFA). El llibre recull cent retrats fruit del treball de 25 fotògrafs -assoacits a l'AFA- en el marc del projecte "Retrats viscuts" que ha tingut tres exposicions consecutives des de l'any 2014. 

"100 Retrats Viscuts" testimonia gràficament la memòria de més d'un centenar persones d'Arenys de Mar, la majoria nascudes entre els anys 20 i 50 del segle XX. Es tracta d'una edició que ha tingut molta cura amb el procés d'impressió. Totes les fotografies principals s'han imprès en blanc i negre, malgrat que algunes els seus originals a les exposicions eren en color. S'han mantingut en color les fotografies personals que han aportat els retratats i que s'acompanyen amb un comentari de cada persona que hi surt i informació de la data i el lloc de naixement.

El llibre s'ha incorporat a la col·lecció *memòria amb l'afegitó de segle XX. La mateixa col·lecció ja té dos llibres més: "Poso per memòria" i "Carrers d'Arenys"

 

La presentació del llibre va omplir de gom a gom el Teatre Principal.

Una amplia representació de les persones fotografiades al llibre van assistir a la presentació que es va fer al teatre Principal, en la majoria de caos ampliament acompanyats per les seves famílies. La presentació, amb més d dues-centes cinquanta persones, va ser un gran acte social que va tenir per protagonista el llibre que era especialment esperat pels seus protagonistes fotogràfics i també els autors de les fotogràfies.

Un vídeo amb totes les fotografies va ser el punt de partida de l’acte que va comptar amb la presència d’alt l’escenari de l’alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, el periodista, Enric Sierra, l’editor, Oriol Ferran i el Vicepresident de l’AFA, Txeni Gil. Tots ells, després d’escoltar el poema Gent d’Arenys del Pare Venanci, interpretat per la rapsoda local Mercè Sàbat, varen donar la seva visió personal sobre el llibre i la importància d’aquest per la comunitat arenyenca. 

 

Podeu veure aquí el vídeo 100 Retrats Viscuts que va obrir l'acte de presentació.

Podeu comprar el llibre directament des d'aquest web: CLIQUEU AQUÍ 
(el llibre té un preu de 20 euros i la compra per Internet inclou la tramesa gratuïta)

 

Fotografia: Xavier Salvanyà