'19 contes covid 19', de Pep Quintana

'19 contes covid 19' de Pep Quintana. Una  crònica personal de la pandèmia que ho ha capgirat tot.

Una  crònica personal de la pandèmia que ho ha capgirat tot.

"Diria que aquest bitxo tan remenut ha canviat les nostres vides capgirant-ho tot. Ha esquerdat els hàbits i les rutines que traginàvem amunt i avall dins la motxilla de cada dia. Ha aconseguit que uns vuit-cents dies, fent números rodons, s’evaporessin amb una lentitud extrema i amb un patiment considerable. Hem vist com rebien de valent parents, amics i veïns i hem intentat ser-hi a prop, fer-los companyia, sovint telemàticament, i consolar-los fins allà on hem pogut i sabut. I, en definitiva, ens haenvellit a tots plegats més precipitadament del compte."

Amb aquestes paraules, en Pep Quintana  recapitula, al darrer dels dinou contes que ha escrit durant la pnadèmia de la Covid-19. Són relats diferents, segons els moments que s'han anat succeïnt i que ha tocat viure enmig de moltes incerteses. No és una crònica detallada dels fets, sinó un seguit de moments que en Pep ha anat recollint i que també l'han ajudat a anar superant la situació.

"Dic jo, per parlar una mica en positiu, que també hem adquirit i acumulat un bon munt d’experiències, un sac, no pas foradat, d’històries, anècdotes i llegendes. A mi, com segurament a tothom, me’n quedaran gravades al calaix de la memòria unes quantes. Moltes, massa, de tristes i alguna, excepcionalment, de prou divertida. A nivell domèstic també hem après a respectar-nos els uns als altres, compartint tantes hores sota el mateix sostre i abrigats per les mateixes parets. Ha estat, sens dubte, un exercici de convivència. Un exercici, en definitiva, d’amor intens i d’estimació sincera."

La portada del nou llibre d'en Pep Quintana és obra d'Erik Gonzales, un artista nord-americà que s'ha establert a Arenys de Mar. En Pep i l'Erik han treballat junts en definir aquesta obra que il·lustra la portada i també completa tota la coberta,

El llibre es presentarà a la sala d'actes de la Biblioteca d'Arenys de Mar, aquest proper divendres, 22 d'abril, a les 7 de la tarda, i ja es pot comprar a les llibreries.

ISBN: 978-84-123634-2-5  

PREU: 19 euros